
איך הכל התחיל ?
סבתא ציונה היקרה והמוכשרת עם הידיים הקסומות,
בכל יום שישי הייתה מתעוררת השכם בבוקר יחד עם הציפורים המצייצות ומתחילה בהליך השבועי של גלגול הקובה המפורסם שלה ומעמידה את הסירים העצומים של מרק הקובה סלק והחמוסטה עם הטעמים המשובחים,
וכך לקראת הצהריים היו מתאחדים כל הילדים הנכדים והשכנים בביתה בשכונה.
טוב על שדרת האוכל המפורסמת בעיר העתיקה של באר שבע כנראה כבר שמעתם,
גם אנחנו כשהגענו לראשונה לרחוב המסקרן הזה נפעמנו מיופיו,
אבל הופתענו לגלות שהמאכל הכי עתיק והכי מפורסם בירושלים לא נמצא בשדרה.
אז הגיעו ירון ותומר שני ילדייה של מלכת הקובה השכונתית של שכנות הר חומה בירושלים
והחליטו להביא את הבית הירושלמי למלכת הדרום.
בעודנו מתהלכים בשדרה ראינו מקום סופר מקסים שדרש את הטאץ הירושלמי בשילוב הנוכחות של באר שבע,
בעזרתה של ״אביגיל כהן״ מעצבת הפנים הסופר מוכשרת הגענו בדיוק למבוקישנו.
מבלי לאבד את נוכחות העיצוב העתיק הקיים הצלחנו להוסיף את הטאץ הירושלמי האותנטי והצעיר לחלל המסעדה בעזרת בר משקאות חריפים עם מטבח פתוח המשקף את סיריי הקובה של ״סבתא ציונה״.
אז מה יש לנו בתפריט-
מרקי קובה בשלל טעמים משובחים שאת כדורי הקובה סבתא ציונה מגלגלת ואת המרקים ירון ותומר שקיבלו את הגנים מאמא מכינים עם מלא אהבה
ועוד שלל מטוגנים שגם אותם מכינה הסבתא היקרה במו ידייה המשובחות שמצליחה לשחזר זכרונות ילדות אצל אנשים רבים.
מוזמנים להגיע ולהנות מהקסם עליו אנחנו מדברים,
״טעם של פעם באווירה אחרת״.
